...

...men ni är hjältar, riktiga jävla hjältar.


KUK!

Det är så jävla fruktansvärt.

Helvete!

Nu ska jag gå och dö...


Våffeldagen pissar på fettisdagen!

Tiden löper allt längre mellan inläggen. Besökssiffrorna har dalat i takt med att inläggen sinat, men jag har faktiskt inte haft noll besökare en enda dag trots att jag inte skrivit på någon vecka. Veckan som gått har i huvudsak handlat om babyhökar, farfars 90årsdag, bakfylla samt vispoeten och föredetta kulstötaren Jimmy Nordin.


***

Malmö Redhawks behöver egentligen inte kommenteras. Allt har redan skrivits. Det är helt omöjligt att inte ryckas med i det som sker ute i Hyllie. Jag blir helt knäckt av tanken på att allt det roliga kan ta slut på fredag. I vanliga fall brukar man vara fullt fokuserad på premiären i fotbollsallsvenskan vid den här tiden på året. Just nu så känns den, Swedbank stadion till trots, emellertid mer avlägsen än någonsin. Spelet och resultaten i träningsmatcherna värmer knappast i vinterkylan. Dagens MFF är betydligt sämre än det lag som utklassade Sundsvall i sista omgången ifjol. När man dessutom inte hör ett knyst om nyförvärv så höjs inte pulsen nämvärt trots att det nalkas premiär. Sen har vi ju hockeyn. Optimisten inom mig - ja, det finns en sådan - tror givetvis att Malmö slår Leksand borta. Pessimisten, och tillika realisten, tror att det går åt skogen och förbannar den förhatliga förlusten i Mariestad för några veckor sedan. Skulle Malmö vinna så blir det "AC/DC i Globen"-rusning efter playoffbiljetterna som släpps klockan 10 på lördag. Hoppas ticnet är redo. Malmöborna lär vara det.


***

Förresten, AC/DC i Globen. Nu var jag inte där, men jäklar vad jag längtar till Ullevispelningen i sommar. Recensenterna har varit lyriska efter de inledande spelningarna här i Norden. Utomhuskonserterna i sommar lär knappast bli sämre. Vilken sommar det kan bli!


***

Jimmy Nordin då.


Nu är jag inte den som gillar att sparka på folk som redan ligger, och de flesta har säkert hört och förträngt hans kampsång inför Europamästerskapen i friidrott 2002. Nu tycker jag att låten förtjänar revansch. När man hört den blir man inte av med den. Har nynnat den dag och natt i en hel vecka. Det är annat än det skit som Thomas Gson och de andra halvfigurerna, som en månad om året på bästa sändningstid får sola sig i tv-kamerornas sken, kräker av sig på våra Idol-förlorare. Caroline af Ugglas ska vinna i år. Hon är den enda som sticker ut från mängden.


***

Det är fettisdag idag. Enligt kristen sed börjar fastan imorgon, tur att jag inte är troende. På denna festliga tisdag ska man äta fastlagsbullar (semlor på rikssvenska; temlor enligt Ture Sventon), den äckligaste bullen som finns. Grädde växer i munnen, mandelmassa är vidrigt och detta ska man festa på? Nästa steg är att blanda ut grädden med pepparrotsvisp och pensla den släta bullen med senap. Det är snudd på det enda som kan få fastlagsbullen än mer oaptitlig än vad den redan är.

Våffeldagen och kanelbullens dag pissar på fettisdagen!


***

Champions league ikväll. Jag undrar hur mycket Viasat förlorar på att flytta toppmatcherna till sina betalkanaler. För att kunna se Zlatan ikväll måste man beställa Viasatkanalerna Fotboll, Hockey, Motor, Bowling, Frisbee och Varpa. Undrar om någon gör det, och ifall det inte hade varit bättre för tv-bolaget att sälja dyrare reklamtider i en match som folk verkligen vill se.

När man inte har någon röst...

...så är det skönt att andra har det. Detta måste vara en kandidat till det coolaste youtubeklippet. Dte ligger åtminstoner högt upp på min topplista, den coolaste topplistan av dem alla!




Tänk om Screamin' Jay Hawkins var din morbror!? Det hade varit skittufft...


***

Dö förkylning, dö!

RSS 2.0