Apor, elefanter, golf och annu mera apor

Jag ar uppe pa benen igen sedan ett par dagar tillbaka och har hunnit med en hel del sedan forra gangen jag uppdaterade har. I forrgar besokte vi apberget i Hua Hin. Vad berget heter egentligen har jag ingen aning om, men apor var dar och de var inte alls skygga. Harligt exoktiskt for en svensk som blir exalterad av att se en igelkott luffa over en grasmatta eller att se en ekorre skutta upp i ett trad. Jag hade forhoppningar om att kunnaladda upp ytterligare ett bildsvep sa ni kan fa se aporna, men datorerna har nere lamnar en del att onska. Aporna ser hur som helst ut som Krusty the Clowns cirkusapa, for er som foljer Simpsons.

Igar var vi  pa elefantridning. Turistfalla? Mojligtvis, men likval valdigt kul att ha gjort. Man forstar inte hur stor en elefant ar forran man suttit pa en. Det ar skumpigt att rida elefant, och det gar inte vidare fort. Mitt djur hade dessutom en svagt framatlutad sadel, och det kravdes en skaplig kraftanstrangning for att man inte skulle halka av bjassen. Rutten vi skumpade runt var ganska trist. Vi passerade genom ett par traddungar och ett par mindre vattendrag, men for det mesta var det bara vanliga grusganger. Allt var inom ett inhagnat omrade.

Idag spelade vi golf och et ar annorlunda an hemma fick vi erfara. I Thailand har man caddys. For er ickegolfare ar caddyn en liten filur som slapar runt pa spelarens klubbor och ger sma tips och goda rad i spelet. So far so good. Mediokra idrottsman som jag behover all hjalp i varlden. Dessvarre var min caddy mer intresserad av att rundan skulle ga fort an om hur jag spelade. Jag var tillslut sa forbannad pa honom att jag inte visste var jag skulle ta vagen. Vi fick for det forsta inte varma upp, vilket givetvis paverkar spelet for oss som pga av uselt svenskt vader inte hallt i golfklubbor pa flera manader. Vi hann inte njuta av de fantastiska miljoerna kring banan, knappt fotografera eller nagot liknande. Jag blev som sagt forbannad, och nar jag blir det sa spelar jag annu samre, vilket i sin tur gor att jag blir annu mer forbannad. Ni forstar sakert. Jag var rosenrasande nar jag rullade i sista putten, och var rejalt snal med caddyns dricks. Det fick naturligtvis han att surna till ocksa. Hoppas jag sabbade hans formiddag pa samma satt som han sabbade min.
En rolig detalj maste jag beratta fran golfen. Det fanns apor pa banan ocksa, och det gav sig efter bollarna. En apa tog snodde Monicas boll och kastade in den i skogen. Det ar sant som piggar upp!

Pa aterseende!


Kommentarer
Postat av: Anna Grevlind

Hahaha - älskar att aporna stal mammas boll! :-D Hysteriskt kul!! Kan tänka mig hur förbannad du var på caddien men tanke på att du ställde klubborna på Vellinge GK och gick de där kilometrarna hem när du rök ihop med Leif... ;-) Låter som att ni har det ganske härligt trots golfmissen, hoppas att magen repar sig. Hälsa di gamle!



Kram Anna



PS! Hysteriskt kul även att mamma sov som en stock när ni låg sömnlösa... När sover den kvinnan INTE som en stock? Är lätt avundsjuk på henne, fattar inte varför jag inte har ärvt den egenskapen. :-)

2008-12-10 @ 19:33:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0