När ilska blir till likgiltighet

Man borde känna ilska och förtvivlan. Veckan borde vara förstörd, men det känns bara likgiltigt, nästan väntat. MFF fick med 0-3 hemma mot Halmstad, i vad som kan ha varit den sämsta insatsen sen degraderingsåret -99. Likväl skrattade jag bara åt det. Jag gick hem, slog på tvn, hällde upp en whiskey och gjorde mig i ordning för fest. Efter år av kräftgång var 0-3 endast någon form av kvitto på att hela föreningen är sjuk. Att man lika gärna kunde skänkt pengarna för Afonso och Mackan till Radiohjälpen och byggt laget kring lokala förmågor.

Ibland undrar jag ifall en sund ekonomi rent av är till last för en allsvensk förening. Kraven utifrån ökar ju mer pengar klubben har på banken, pengarna ska omsättas i bra spelare som ska generera sportsliga framgångar. Det är inget konstigt, den rikaste klubben ska ha de bästa spelarna. Ett problem finns dock. De bra spelarna vill inte spela i allsvenskan, och det är egentligen inget nytt. När IFK Göteborg, stärkta av sina Champions league-finanser, försökte köpa sönder hela allvenskan ledde det inte till några sportsliga framgångar. Det blev endast början på en ekonomisk kris som slutligen mynnade ut i kval till superettan och ytterst tveksamma skatteaffärer. HIF fick hybris efter sitt Champions league-år, och ansåg sig plötsligt kunna betala ut fantasilöner till medelmåttor som Hans Eklund. Helsingsborgs kommun fick några år senare rädda mjölkossan undan konkurs. AIKs satsning slutade i kvartsamtal och degradering.

Nu är det MFFs tur. Lagets ekonomiska särställning i svensk fotboll tycks endast ha genererat problem. Man vill väl, och man vill köpa de bästa spelarna till föreningen, men spelarna vill inte till MFF eller allsvenskan. Istället betalar klubben fantasisummor för medelmåttor, dels för att man kan, men framförallt för att det är det som bjuds. Markus Halsti kostade sju miljoner kronor, Raul Kouakou kostade fyra, samtidigt som Bajen fick åtta ynka miljoner när Petter Andersson lämnade för Groningen. Det säger egentligen allt. MFFs ledning har rätt i att Swedbank stadion kommer ge klubben större ekonomiska muskler, men frågan är till vilken nytta? Så länge bra spelare väljer bort allsvenskan för större sportslig utmaning utomlands kan pengarna för stadion på sin höjd generera sjuka lönespiraler och fler dyra floppvärvningar.


***

Olé, olé, olé, olé. Igor, Igor!


***

Grym DJ på KB i lördags. Jag brukar generellt spendera min utekvällar kringvandrandes och är inte mycket till dansare. I lördags kunde jag emellertid knappt lämna golvet. De hade till och med rotat fram det här gamla mästerverket. Total eufori!


***

Hockey, hockey, hockey, hockey!


***

Det var gott det var helg!

Kommentarer
Postat av: jesper

Igor? Sypniewski är väl uteliggare nu?

2008-09-15 @ 12:08:24
Postat av: Christian

Undrar om han inte sitter inne.



I lördags var det dock så dåligt att klacken ropade efter honom. Därefter sjöng de Idas sommarvisa och Små grodorna.

2008-09-15 @ 12:38:01
URL: http://christianmalmstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0